Geen reacties

Rotterdam in de lift

Hotel NY, uitvalsbasis in R’dam

Met een lichte kater rijden Karien en ik vanuit Bleiswijk – we hebben er de verjaardag van mijn oudste zus Maria gevierd – naar Rotjeknor. Het is Bevrijdings- en Hemelvaartsdag. En 5 mei zal de boeken ingaan als de mooiste Bevrijdingsdag die ik ooit heb meegemaakt; wat een weer! We gaan eerst aan de wandel en lopen via de ‘hoerenloper’ want zo heet de Rijnhavenbrug in Rotterdam, als je het aan een Rotterdammer vraagt in ieder geval.

We lopen door de Food-factory naar het Deling Plein en drinken er een kop koffie. Daarna steken we door naar Rotterdam-Noord voor een lekkere stadswandeling. Vervolgens is het weer te mooi om je echt heel druk te maken, besluiten we. Niet veel later is het terras van Hotel New-York aan de beurt; het wordt het grasveld voor het hotel want het terras is afgeladen; we veroveren twee strandstoelen en Karien dommelt weg terwijl ik wat krabbels maak van de mensen om ons heen. De watertaxi’s varen af en aan, het terras is en blijft bommetje-vol en de kade is het toneel van flanerende, fietsende, rolschaatsende en hardlopende mensen. We eten in het hotel en genieten nog van het mooie weer. Voor morgen fietsen gereserveerd.

Vrijdag crossen we met onze elektrische fietsen gans Rotterdam door van links naar rechts en weer terug. Het is wederom prachtig weer en we fietsen naar de Van Nelle Fabriek, Delfshaven, over de Nieuwe Binnenweg naar R’dam CS, pedalen het ouden Noorden door en belanden op een terras in het Kralingse bos; heerlijk!

Na het eten van een pizza ‘op Zuid’ gaan we terug naar het hotel. Luuk en Marja, Peter en Atie, Chiel, Ellen en Jennifer komen langs voor een borrel op het terras aan de maas; we genieten van een gezellige avond buiten aan de Maas. Als het rond 24.00 uur wat koud wordt op het terras duiken we samen nog even de bar van het hotel in voor aan afzakkertje. Zaterdag na het ontbijt gaan we op het gemakje terug naar Zeeland want ook daar is het weer mooi weer!

 

 

 

 

 

Leave a Reply