Arian is de naam; ondernemer en schilder

Een website voor je schilderijen is toch wat anders dan een bedrijfswebsite
Als mede-eigenaar van Wigman Van Dijk, On & Offline Creatief weet ik dat maar al te goed: Als bedrijf bedenken, ontwerpen, bouwen, onderhouden en managen we een heleboel websites. En hoewel ik het Internet en veel dingen die op het Internet gebeuren geweldig vind, heb ik niet zo heel veel met het –  visueel en technisch gezien – realiseren van websites Je moet ‘technisch’ of ‘analytisch’ sterk zijn en dat zijn beiden niet wat je noemt ‘kernkwaliteiten’.

Dit gegeven vormt het bruggetje naar mijn schilderwerk. Omdat de wereld om mij heen verandert en ik me creatief wil blijven uiten, ben ik gaan schilderen. Tekenen en illustreren heb ik altijd gedaan en schilderen leek me een mooie aanvulling. Ik ben blij dat ik dit doe want het helpt me ook in mijn werk om creatief te blijven denken en doen.

Ik ben rond 2008 begonnen met schilderen en heb de avondacademie in Antwerpen gedaan. Op deze site kun je mijn werk bekijken en ik hoop dat je het mooi of leuk vindt want ook daar doe je het voor.

Ik probeer verschillende ‘dingen’ uit, tracht steeds te veranderen en te verbeteren en soms pakt dat aardig uit, andere keren weer niet. In mijn werk komen de zee, de luchten en het licht regelmatig terug en dat zal ook wel zo blijven. Ik word er nu eenmaal door geïnspireerd en voel me erbij op mijn gemak. Tegelijk probeer ik ook andere thema’s, stijlen en onderwerpen uit. Soms werk ik naar de natuur, dan weer vanuit mijn fantasie, met enige regelmaat plein air maar het meest werk ik van foto’s; foto’s die ik bij voorkeur zelf gemaakt heb. Uit die foto’s haal ik composities die mijn aanspreken en daar ga ik mee aan de slag.

Het schilderij hieronder maakte ik voor een goede vriend, op gevoel. Met hem voer ik regelmatig mooie, lange, pittige en vrolijke gesprekken. Als ik daaraan denk, zie ik ons ongeveer zo zitten. En ik denk dat het volgende voor ons beiden geldt: Een goed gesprek werpt vaak een heel ander licht op de zaak en dat heb ik gevisualiseerd door het sterke licht dat naar binnenvalt. Mensen die de persoon in kwestie kennen, halen hem er wel uit en zo niet; ook goed.

Een goed gesprek kan een heel ander licht op de zaak werpen.

Een goed gesprek kan een heel ander licht op de zaak werpen.