Arian van Dijk; ondernemer, schilder, creatief

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan …
Omdat de wereld om mij heen verandert ben ik gaan schilderen. Tekenen, schetsen  en illustreren heb ik altijd gedaan en schilderen is een mooie aanvulling, dacht ik destijds. Ik ben rond 2008 écht begonnen met schilderen en heb de kunstacademie (deeltijd voor volwassenen) in Antwerpen afgerond.

Realist en impressionist
Ik probeer verschillende ‘dingen’ uit, tracht steeds te veranderen, te verbeteren en soms pakt dat aardig uit, andere keren helemaal niet. Vallen en opstaan; het lijkt wel leven! In mijn werk zeezichten, landschappen, stadsgezichten en portretten heb ik een zekere stijl ontwikkeld en blijf die doorontwikkelen. Uiteraard word ik daarin geïnspireerd door andere schilders en kunstenaars maar vooral toch door de natuur. Buiten in de natuur voel ik me thuis en op mijn gemak; sterker nog: ik kan er compleet gelukkig zijn. Die status, die gevoelens wil ik vastleggen in mijn werk; soms realistisch, soms impressionistisch en een enkele keer geabstraheerd.

Het schilderij hieronder maakte ik voor een goede vriend, op gevoel. Met hem voer ik regelmatig mooie, lange, pittige en vrolijke gesprekken. Als ik daaraan denk, zie ik ons ongeveer zo zitten. En ik denk dat het volgende voor ons beiden geldt: Een goed gesprek werpt vaak een heel ander licht op de zaak en dat heb ik gevisualiseerd door het sterke licht dat naar binnenvalt. Mensen die de persoon in kwestie kennen, halen hem er wel uit en zo niet; ook goed.

Een goed gesprek kan een heel ander licht op de zaak werpen.

Een goed gesprek kan een heel ander licht op de zaak werpen.