Arian van Dijk; ondernemer, schilder, creatief

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan …
Omdat de wereld om mij heen verandert, ben ik gaan schilderen. Tekenen, schetsen  en illustreren heb ik altijd gedaan en schilderen is een mooie aanvulling, dacht ik destijds. Ik ben rond 2008 écht begonnen met schilderen en heb de kunstacademie (deeltijd voor volwassenen) in Antwerpen afgerond.

Realist en impressionist
Ik probeer verschillende ‘dingen’ uit, tracht steeds te veranderen, te verbeteren en soms pakt dat aardig uit, andere keren helemaal niet. Vallen en opstaan; het lijkt wel leven! In mijn werk zeezichten, landschappen, stadsgezichten en portretten heb ik een zekere stijl ontwikkeld en blijf die doorontwikkelen. Uiteraard word ik daarin geïnspireerd door andere schilders en kunstenaars maar vooral toch door de natuur. Buiten in de natuur voel ik me thuis en op mijn gemak; sterker nog: ik kan er compleet gelukkig zijn. Die status, die gevoelens wil ik vastleggen in mijn werk; soms realistisch, soms impressionistisch en een enkele keer geabstraheerd.

Kunstenaar en ondernemer of andersom
Soms denk ik wel is dat elke ondernemer een kunstenaar is maar misschien is dit een betere omschrijving: Het merendeel van de ondernemers is creatief. Zij gaan ondernemen omdat ze hun eigen koers willen varen, hun ding op hun eigen manier willen doen en zich niet of in ieder geval minder willen conformeren aan wat een werkgever van hen wil. Voor mij geldt dit ook; ik ben geen ondernemer geworden om een groot bedrijf op te bouwen maar om de dingen op mijn eigen manier te kunnen doen en zo is het ook met schilderen en tekenen.