Geen reacties

Kleur in het Wit Arjaentje

Arian exposeert in ‘het wit Arjaentje’, het sfeervolle kerkje in Ovezande:

‘Het is alweer te lang geleden dat ik geëxposeerd heb’, die gedachte spookt met regelmaat door mijn hoofd. Ik krijg er zelfs vragen over?! 😉

Tot een goede vriendin mij op een bijzondere plek wijst: ‘Je moet eens bij het Wit Arjaentje gaan kijken Aar’, zegt ze. Ik kijk eerst op de site. Daar lees ik dat de eigenaresse van het kerkje dezelfde exclusieve achternaam draagt als ondergetekende en het kerkje mijn voornaam maar dan in het Zeeuws?! Karien is ook direct enthousiast en dan is het voor mij duidelijk. Ik ga praten met Barbara van Dijk en daarna kan en wil ik er niet meer omheen: hier gaat het gebeuren!

Arian exposeert:

  • zeegezichten
  • stadsgezichten
  • landschappen
  • tekeningen

Te kust en te keur

De zeegezichten lopen qua formaat en techniek sterk uiteen: het kleinste canvas meet 18 x 24 cm. Het grootste doek 140 x 190 cm. Daartussen en in diverse technieken, van realistisch tot en met impressionistisch, vind je van alles. De grote doeken zijn voornamelijk in het atelier gemaakt, de kleinere vooral ‘en plein air’. 

Rotterdam en Antwerpen

De stadsgezichten zijn divers qua opzet en techniek: van snelle impressies tot en met uitgewerkte doeken op zeer uiteenlopende formaten. Ik houd van mijn geboortestad en van de stad waar ik mij verdiept heb in de schilderkunst. In beide steden heb ik vrienden en ik kom er graag, 

Thuis in de natuur

De landschappen zijn bijna allemaal impressionistisch en ‘op gevoel’ geschilderd. In de natuur kom ik thuis: van kinds af aan heeft de natuur op mij een grote aantrekkingskracht. Ik heb er (en niet weinig) gevist, gesurfd, gewandeld, vogels geobserveerd en geschilderd. Er is altijd iets om je over te verwonderen: een kiekendief of winterkoninkje, een jagende snoek of een visdiefje, een zeehond of een damhert. Het zijn deze details die mij volsagen gelukkig kunnen maken. De natuur als geheel is overdonderend en adembenemend tegelijk met steeds veranderende kleuren, prachtige atmosferen, de oerkracht van razende stormen, het zalvende van verstilde zonsopkomsten en steeds weer het schitterende licht. 

Een dag niet getekend, is een dag …

De tekeningen zijn zeer divers: van portretten tot en met ‘urban sketches’. De laatste tijd schets en teken ik frequent omdat je altijd en overal kunt tekenen. Je hebt er weinig voor nodig, kunt zo beginnen en het is goed voor de ontwikkeling; ook voor het schilderen. Ik probeer elke dag wel iets te tekenen en het gebeurt maar zelden dat ik dit langer dat twee dagen oversla. Uit al die tekeningen heb ik er een aantal geselecteerd en in de kerk liggen op de leesplanken aan de kerkbanken schetsboeken klaar. Ga er rustig voor zitten en blader op je gemakje de schetsboeken door. Wel een beetje oppassen met vette en vuile vingers ajb 😉

Geïnteresseerd in mijn werk?

Ik vind het geweldig als je komt en ontvang je graag. Ook is mogelijk om tijdens de expositie werk aan te schaffen: de beschikbare stukken zijn genummerd en er zijn lijsten met titels, nummers en prijzen voorhanden.

Het werk wordt keurig verzorgd en goed beschermd verzonden; al dan niet met lijst.

HAP S(N)AP

Uiteraard ontvang ik je graag en er is altijd iets lekkers te eten en te drinken.

Het Wit Arjaentje

Het kerkje waar ik mag exposeren is een fantastisch mooi en rustgevend tijdsmonument verscholen in de zak van Zuid-Beveland. Dit kerkje en de omgeving verdienen het om bekeken te worden. Ik kan het je aanbevelen om er de tijd voor te nemen en te genieten van het landschap, de natuur, het water, de bloesems en al het moois in ‘de zak van Zuid-Beveland’ die in deze tijd van het jaar zo mooi is. Je kunt er rustig een weekeindje van maken en de fietsen meenemen of je strandoutfit. Zeeland is er om te genieten; Veel plezier!

Openingstijden expositie:
Zaterdag & Zondag 01 en 02 juni, 14.00 – 18.00 uur
Zaterdag & zondag 08 en 09 juni, 13.00 – 18.00 uur
Zaterdag & zondag 15 en 16 juni, 13.00 – 18.00 uur
Zaterdag & zondag 21 en 23 juni, 13.00 – 18.00 uur

Op afspraak:

in uitzonderingsgevallen kan er aan afspraak gemaakt worden voor een privé-bezichtiging en als we de agenda’s naast elkaar krijgen.

Adres:

Het wit Arjaentje
Kerkplein 8
4441 AG  Ovezande

 

Welkom!

Arian 

M: 06 -533 99 526

Links:

http://www.arianvandijk.nl

http://www.witarjaentje.nl

https://www.vvvzeeland.nl/

Facebook: https://www.facebook.com/arian.vandijk.1

Instagram: https://www.instagram.com/arian_van_dijk/

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/arianvandijk/

 

Leave a Reply